Onze werkwijze

Standaarden

Wij werken bij Ablerz volgens standaarden en hier gaan we ver in. Het gebruik van standaarden verkleint de kans op fouten; minimaliseert de noodzaak voor (uitgebreide) documentatie; zorgt ervoor dat nieuwe ontwikkelaars snel aan de slag kunnen; verkleint de beheerlast en zorgt voor een gebruiksvriendelijkere website. Ontwikkelaars zijn soms geneigd te snel het wiel zelf uit te vinden. Omdat de voordelen van het respecteren van standaarden zo groot zijn, maken we altijd een zorgvuldige afweging over bijvoorbeeld het inzetten van community modules of maatwerkmodules. Als we maatwerk schrijven, toetsen we vaak ook middels een peer-review of de gekozen opzet het meest geschikt is. Er zijn vaak immers meerdere wegen naar Rome.

Drupal community

Medewerkers van ons bedrijf zijn actief betrokken bij de Drupal community. Dit doen we door bijvoorbeeld modules te delen op Drupal.org, maar ook door patches te schrijven voor verbeteringen, vertalingen toe te voegen, documentatie te schrijven, mee te denken over de beste oplossing en andere modules te reviewen. Bij Ablerz hebben we daarom diverse ontwikkelaars die modules op drupal.org mogen zetten met “security advisory coverage” van het Drupal security team. Ieder jaar gaan wij met alle medewerkers naar de Drupaljam. We vinden het belangrijk om ook fysiek bij te dragen en dit is tevens een goede gelegenheid om mensen te leren kennen en nieuwe kennis op te doen. 

Scrum 

Het hanteren van Agile/Scrum als werkwijze is de laatste tijd de standaard geworden in IT-projecten. Voor ons als Ablerz geldt dat ook wij dit al jaren als standaard hanteren. Alle medewerkers van Ablerz hebben daarom de cursus Agile scrum foundation gevolgd. Daarnaast hebben alle medewerkers reeds een ruime ervaring in scrumprojecten opgedaan. In de praktijk zien we dat scrum vaak uitgevoerd wordt in de vorm van een eigen interpretatie. Dit is in veel gevallen geen probleem, tot een bepaalde hoogte. Wij vinden het belangrijk om kritisch te blijven, niet alleen over code, maar ook over het proces waar we op leunen. Wij denken graag met u mee over hoe wij Scrum kunnen inzetten als ondersteunende methodiek voor de ontwikkeling van uw software. Indien u niet helemaal thuis bent in de methodiek Scrum dan nemen wij u graag mee in de rituelen zoals de daily standup, de sprint planning, de sprint reviews, etc. U leert gaandeweg vanzelf de voordelen van deze reeds bewezen methodiek.