Ablerz bouwt nieuwe website van Sogeti

Voor Sogeti is een compleet nieuwe huisstijl ontwikkeld, met een nauwere verbintenis met het moederbedrijf CapGemini. Deze huisstijl moest ook doorgevoerd worden in de website. Dit was de reden voor Sogeti om Ablerz te vragen een nieuwe website te bouwen op basis van Drupal 9 in de nieuwe huisstijl.

nieuwe huisstijl Sogeti
sogeti_ux

We Make Technology Work, het motto van Sogeti, is wat de nieuwe website moet uitstralen. Een motto dat ons als webbureau op het lijf is geschreven. Wij zijn vereerd dat wij als klein bedrijf de nieuwe website hebben mogen realiseren voor Sogeti, waar wereldwijd meer dan 16.000 mensen werkzaam zijn. 

Multisite

De oude website van Sogeti was gebouwd in Drupal 7. Naast sogeti.nl was er ook nog een website voor de Sogeti Academy en voor Tmap. Het was een logische keuze om deze websites te combineren. Ablerz heeft daarom alledrie de sites gemigreerd naar Drupal 9 als multisite-oplossing. Het voordeel hiervan is dat alle sites gebruik kunnen maken van dezelfde functionaliteit, zoals het thema en modules. De beheerlast is daarmee beduidend lager dan bij losse sites, aangezien alle sites profiteren van dezelfde wijzigingen en updates. 

Koppelingen

Sogeti.nl is een website met veel koppelingen. Een organisatie zo groot als Sogeti werkt vaak met meerdere systemen. Zo heeft de website een koppeling met SalesForce (Pardot, Connexys) met LDAP en een aantal andere systemen. Voor elke koppeling is een maatwerk module gebouwd, die precies doet wat het moet doen. Zo is er bijvoorbeeld een koppeling met het ATS (Applicant Tracking System), waardoor recruiters alle informatie over vacatures, sollicitaties en kandidaten realtime door krijgen via de website.