Estamap: Vind, verkoop of verhuur met het grootste gemak

Estamap is een startup voor de Franse markt. In tegenstelling tot in Nederland is in Frankrijk het aanbod op de huizenmarkt versplinterd. Verkoopmakelaars hebben geen exclusiviteit en daarom wordt de exacte locatie van het pand meestal niet gedeeld. Dit zorgt voor vreemde situaties, en onduidelijkheid bij klanten. Estamap biedt een oplossing voor dit probleem.

Estamap search proposition interface
estamap (logo)

Estamap moet de Franse Funda worden, dat is het gedachtegoed van de oprichter. De Franse huizenmarkt zit echter anders in elkaar dan de Nederlandse en dat vraagt om een andere aanpak. Eén van de uitdagingen is het overtuigen van verkoopmakelaars de exacte lokatie op de kaart aan te geven. In ruil daarvoor krijgen ze voordelen. Andersom wordt het vanuit de huizenzoeker anders ingeschoten. Men geeft bij Estamap eerst een gebied aan waar men geinteresseerd is te wonen, vervolgens zoekt het systeem "matches". Zo kunnen zowel huizen gevonden worden met lokatie, als zonder exacte lokatie. 

Achter Estamap zit een geavanceerd zoeksysteem dat ingericht is met "spatial search". Dat betekent dat het systeem kan omgaan met zoeken naar gebieden, zoeken binnen een polygon, binnen een straal of cirkel en berekeningen kan maken over de afstand tussen punten. Bezoekers van de website kunnen op de kaart met polygons, cirkels en rechthoeken aangeven waar ze graag willen wonen. Het systeem houdt vervolgens de klant op de hoogte van de ontwikkelingen en stuurt automatisch notificaties als er nieuwe huizen zijn bijgekomen die voldoen aan de zoekcriteria en aan de zoekgebieden.