Innovatieve verzekeringen via een e-commerce oplossing

Je auto verzekeren? Een reisverzekering voor die mooie vakantie? Een inboedelverzekering? Het is allemaal de normaalste zaak van de wereld. Maar wat dacht je van een cyberverzekering? Of een verzekering voor eventuele ziekte van je hond? Nexsurance experimenteert met innovatieve verzekeringen en Ablerz kreeg de eer de website te bouwen.

cyber-insurance
dog-insurance

Nexsurance is een onderdeel van ERGO, de tweede verzekeraar van Duitsland. Nexsurance houdt zich enkel en alleen bezig met innovatieve verzekeringen. Nieuwe producten worden bedacht, om deze vervolgens op de markt uit te proberen. 

Drupal commerce platform

Om telkens weer nieuwe concepten te lanceren is een enorm flexibel platform nodig. Ablerz heeft voor Nexsurance een Drupal instantie ingericht met Drupal commerce en een maatwerkoplossing. Aan de achterkant is een koppeling gerealiseerd met een "product configurator", hier kan een verzekeringsproduct in elkaar geklikt worden, met de daarbij behorende risicoprofielen. Het systeem berekend vervolgens de premie. Met een slimme maatwerk module wordt real-time op basis van antwoorden die de bezoeker op vragen geeft, de premie bijgesteld. Zo kan praktisch ieder verzekeringsproduct "uitgeprobeerd" worden en wordt Nexsurance maximaal ondersteund in haar innovatie.